Gumicsere

Grátisz fék és futóművizsgálat!

Gumicsere Budapest X. kerületében

Szervizünk vállalja személyautók, prémium kocsik és kisteherautók abroncsainak állapotfelmérését, valamint régi és új gumiszettjének le/felszerelését gyorsan, szakszerűen. Nyári- és téli gumicsere Budapest X. kerületében, idős gumik cseréje, új gumik eladása kedvező, nagyker áron: kérjen előzetesen időpontot!

gyors téligumi csere

Gumicsere Budapesten a X. kerületben: miért a Dottore?

Professzionális nyári- és téligumi csere

Ön akár a téligumikat szeretné lecseréltetni autóján nyári garnitúrára, akár fordítva, nyugodt szívvel fordulhat hozzánk. Kollégáink alaposan megvizsgálják előzetesen a kerekek állapotát, majd gyakorlott mozdulatokkal elvégzik a feladatot. A kellő szakmai tudással felvértezve tanáccsal is szolgálunk a kerekek típusát és szerkezetét (diagonál vagy radiál) illetően.

Komplett gumicsere során minden alkalommal 4 azonos (nyári, téli, országúti vagy terep) abroncs felszerelését javasoljuk. Az első és a hátsó tengelyek gumijai közötti eltérés ugyanis kormányozhatósági problémát okozhat vezetés közben. Ám ha bizonyos oknál fogva Önnek csak 1 vagy 2 gumi cseréje szükséges, tőlünk akkor is professzionális és megbízható munkára számíthat.

Nagyfokú szakmai tapasztalat

Kollégáink hazai és külföldi tapasztalattal is rendelkeznek, így egy gumicsere rutinfeladatnak számít. Legyen szó bármilyen típusú személygépjárműről vagy kisteherautóról, minden fennakadás nélkül elvégezzük a kerékcserét, hogy Ön is folytathassa mindennapos tevékenységét. Csapatunk az évek alatt számtalan kocsi gumicseréjét elvégezték már, így a legapróbb mozzanatokig minden műveletet precízen és dinamikusan kiviteleznek. A komplett gumicsere szolgáltatás mellett pedig minden egyéb gépjárművel kapcsolatos kérdésére szívesen válaszolunk.

Gumicsere innovatív eszközökkel

Szervizünkben a legkorszerűbb berendezések állnak rendelkezésre a pontos és minőségi gumicseréhez. Nem csupán az alapvető szerszámok és emelők találhatóak meg 4 állásos műhelyünkben, hanem az egyéb gumiszereléshez szükséges felszerelések is. Más szóval nemcsak gumicsere esetén fordulhat hozzánk bizalommal, hanem defekt, kerékjavítás, centrírozás vagy más munkával kapcsolatosan is.

Számos egyéb szolgáltatás

Ha nemcsak gumicserére szorulna gépjárműve, akkor sem kell máshová mennie. Szolgáltatási palettánk igen széles: olajcserével, komplett motorjavítással, váltó javítással, klímatöltésről vagy akár kötelező időszakos szervizeléssel  is megbízhat minket. Műhelyünkben tárt karokkal fogadjuk a meghibásodott prémium autókat is, mint pl. Lamborghini, Ferrari, Porsche, Bentley és más hasonló luxuskategóriájú kocsikat. Minden ügyfelünk esetében maximális odafigyelést és garanciális munkavégzést biztosítunk.

Gumicsere árak

A gumicsere ár tekintetében is igyekszünk mindig korrekten eljárni. Hogy pontosan mekkorák szervizünkben a kerékcsere árak, azt több tényező is befolyásolja. Elsősorban függ a felni anyagától, a gépjármű típusától, valamint a gumik méretétől és cseremennyiségétől. De befolyásolják olyan tényezők is a kerékcsere ár mértékét, hogy csak a keréktárcsára kell felszerelni az abroncsot vagy cserélni kell a felnit is, szükséges-es javítani a gumit, centrírozzuk-e azt és így tovább. Amennyiben előzetesen egyeztettünk az Ön igényeit és autója szükségleteit illetően, akkor fog kristálytisztán kirajzolódni a pontos kerékcsere ár.

szezonális gumicsere

Megválaszolatlan kérdései lennének?
Keresse szakképzett kollégáinkat elérhetőségeinken keresztül!

Hogyan zajlik szervizünkben a kerékcsere?

Az autógumi csere csakis szervizben ajánlott, hogy valóban megbízható és veszélytelen legyen a végeredmény. Amellett, hogy speciális berendezések szükségesek egy kerékcseréhez, nem hiányozhat a megfelelő szaktudás sem. Szervizünkben minden feltétel adott a hatékony és dinamikus munkavégzéshez, legyen az szezonális gumicsere vagy idős abroncsok cseréje.

Először is leellenőrizzük az abroncsok korát, majd megvizsgáljuk a gumik profilmélységét. A biztonságos közúti közlekedés szempontjából az értéknek minimum 4 milliméternek kell lennie, még a pótkeréken is. Amennyiben a profilmélység is az előírtaknak megfelelő, a folyamat következő lépései:

 • Eltávolítjuk a kereket a gépjárműről
 • Levesszük a centrírozó súlyokat az abroncsról
 • Kivesszük a gumiból a szeleptűt
 • A felniről leválasztjuk az abroncsot egy gumiszerelő gép segítségével
 • Felszereljük a cseregumit
 • Felfújjuk az abroncsot, majd rátesszük az új szelepet
 • Centrírozó géppel centrírozzuk a gumit
 • Visszaszereljük a kereket a gépkocsira
gumicsere centrírozással

Mikre kell figyelni gumicsere során?

Idős gumik cseréje

Mindenképp meg kell vizsgálni felszerelés előtt a gumik korát. Az idő előrehaladtával ugyanis romlik az abroncsok anyagösszetételének a minősége. 6 évnél idősebb gumikat nem szabad felszerelni, mivel balesetveszélyes! Ez akkor is így van, ha korábban csak a garázsban vagy a padláson pihentek az abroncsok. Ezek alapján a gumicsere előtt ellenőrizzük a gumik oldalfalán található DOT-számot. Az első két számjegy a gyártás hetét, míg a másik kettő az évet mutatja. Vagyis egy 2815-ös számsorral ellátott gumiabroncs esetében például ez azt jelenti, hogy azt a 2015-ös év 28. hetében állították elő.

Évszakos gumicsere

A gépjármű téli és nyári felkészítésének egyaránt az egyik leglényegesebb mozzanata a gumicsere. A téli kerék alkalmatlan a nyári vezetéshez – a mintázat nagymértékben rontja a komfortérzetet. Ennek oka, hogy a téli időjáráshoz készített mintázat strukturált blokkszerkezete zavaróan hangos lesz menet közben. Ami azonban még fontosabb, hogy a téli gumi futófelület kialakítása miatt romlik a jármű irányíthatósága és fékezhetősége a nyári időszakban.

gumicsere a Dottore Autószervizben

Gumicsere a téli szezonra

Erősen ajánlott elvégezni a gumicserét gépjárművünkön, ha a hőmérséklet 7 fok alá süllyed. A téli abroncsok szilikáttartalmuknak köszönhetően még ilyen hidegben is kellő tapadással rendelkeznek. Ajánlatos téligumiból eggyel kisebb méretet felszerelni, mint a nyári kerék, mivel egy adott kerékterhelésig jobban képes megkapaszkodni a mély- vagy a porhóban. 2,2 barnál alacsonyabb nyomás esetén az oldalfalak összenyomódnak, felforrósodik a gumi a súrlódástól, majd tönkremegy. Nem is beszélve, hogy puhább kerekekkel nagyobb lesz az üzemanyagfogyasztás is.

Hogyan készüljünk fel a téli időszakra?

A téli autózásra nem csak a gumicserével tudunk felkészülni, hanem más teendőket is érdemes elvégezni:

 

 • Lecserélni a szélvédőmosó folyadékot
 • Meggyőződni az ablaktörlők kifogástalan állapotáról
 • Ellenőrizni a fagyálló folyadékot
 • Gondoskodjuk az autóban jégoldó sprayről, jégkaparóról, hóláncról, zseblámpáról, illetve takaróról és kesztyűről

Hasznos gumicsere tanácsok

Általában március végére – április elejére szokták a hazai autósok időzíteni a téli gumi lecserélését nyárira. Ekkor ugyanis az átlaghőmérséklet már tartósan 7 fok fölé emelkedik, ami a nyári abroncs garnitúra számára ideális, míg a téli szettnek már kevésbé. Ennek ellenére a járművezetők körülbelül negyede még a tavaszi időszak végén is téli gumikkal közlekedik. A művelet ilyen szintű halogatása bár a gumi csere ár szempontjából talán előnyösnek tűnhet, azonban kifejezetten balesetveszélyes.

Az abroncs állapotát mindenképp ellenőriztessük még a cserét megelőzően, mivel tárolás közben is károsodhat. A gumi teljesítményét a profilmélységén és az összetételén túl nagymértékben befolyásolják a tárolás körülményei is. Csakis akkor képesek a kerekek teljes mértékben ellátni feladataikat, ha a gumicsere szakszerűen történik, és az abroncsokat megfelelően tárolják.

Két autógumi csere között az abroncsok tárolásánál az alábbiakra érdemes figyelni:

 • A gumikat -5 és 25 fok közötti átlaghőmérsékleten tároljuk, lehetőleg száraz és szellős helyen. Hőforrások közelében semmiképp ne helyezzük el őket, és ne legyenek kitéve közvetlen napfénynek és ózonsugárzásnak. Ezek ugyanis negatív hatással vannak a gumik tartósságára.
 • A felni nélküli abroncsokat vízszintesen helyezzük egymásra, ne pedig fektetve. Utóbbi módszer ugyanis a gumik deformálódását idézi elő, és az autó menet közben vibrálni fog. Tárolhatjuk őket akár függőleges helyzetben, felállítva – ilyenkor viszont a deformáció elkerülése érdekében pár havonta derékszögben forgassuk meg a gumikat.
 • Ha lehet, a gumikat mindig felnire szerelve tároljuk. Amennyiben így teszünk, tetszés szerint helyezhetjük el – akár egymásra is rakhatjuk őket, és nem szükséges időközönként megforgatni őket.
gumicsere arak budapest

Szeretné lecseréltetni autóján a gumikat?
Keresse szakképzett kollégáinkat elérhetőségeinken keresztül!