Autóklíma javítás

Autóklíma javítás a Dottore műhelyében

Ahogy a lakásba beszerelt klímaberendezés, úgy az autóklíma is rendszeres karbantartásra szorul. A bizonyos időközönkénti szervizelésnek köszönhetően a klíma biztosítani tudja a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat a gépjárműben. Szervizünkben kedvező autóklíma javítás árak és professzionális munkavégzés a Dottore Autószervizben: vegye fel velünk a kapcsolatot!

autó klímacső javítás szakszerűen

Dottore autóklíma szerelés Budapest: miért érdemes minket választani

 • Teljes karbantartást végzünk: a szerelésen kívül vállaljuk az autóklíma tisztítását és feltöltését is. Szükség esetén elvégezzük a pollenszűrő és a szárítószűrő cseréjét és fertőtlenítését is. Az autóklíma szerviz során járművének megfelelő klímagázzal, új hűtőközeggel és olajjal is fel tudjuk tölteni a légkondicionáló berendezést. Továbbá az autó klímacső javítás is megoldható nálunk.
 • Modern eszközparkkal rendelkezünk: lépést tartunk a technológiai újításokkal, ezért szervizünkben modern eszközök segítségével végezzük a javításokat, legyen szó motorjavításról vagy olajcseréről. Az autóklíma szerviz esetében is a legprofibb gépekkel és szerszámokkal dolgozunk, mert tudjuk, mekkora jelentősége van egy légkondicionált utastérnek.
 • Tapasztalt szakemberekből áll csapatunk: kollégáink képesített autószerelők, akik nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek az autók javítása terén. Komoly odafigyeléssel és szakértelemmel dolgozunk, így Ön biztos kezekben tudhatja gépjárművét.
 • Gyorsan és korrekt áron dolgozunk: mint minden javítás, úgy az autóklíma szerelés esetében is törekszünk a gyors munkavégzésre. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a minőségre nem helyezünk nagy hangsúlyt. Ügyfeleinket előre tájékoztatjuk a munkálatok várható befejezéséről, mindemellett korrekt és megfizethető áron dolgozunk.
 • Autók mellett kisteherautók javítását is vállaljuk: szeretjük a kihívásokat, ezért nem csak gépjárműveket szervizelünk, hanem kisteherautókat is. Ha az Ön vállalkozásához elengedhetetlen a kisteherautók beszerzése és folyamatos használata, akkor a rendszeres karbantartásért forduljon X. kerüli szervizünkhöz.

Autóklíma javítás Budapest: mikor forduljon hozzánk?

Az autóklíma megfelelő működése roppant fontos az utasok egészsége és komfortérzetének biztosítása érdekében. Az autóklíma javítás számos kisebb-nagyobb műveletet magában foglal, és több módon is károsodhat a rendszer – ezért érdemes már az első jeleknél szakemberhez fordulni.

Erősen ajánlott például 2 évente cserélni a klímagázba belekevert olajat, vagy ellenőriztetni a klímatömítetlenséget. Utóbbi ugyanis azt jelzi, hogy lyukas a rendszer, így meg kell szüntetni a szivárgást, majd újra feltölteni a klímát. De akkor is tanácsos műhelybe vinni autónkat, ha a klíma nem fúj elegendő hideg levegőt, vagy fura zajt hallunk annak bekapcsolásakor.

Műhelyünkben profi szakemberek dolgoznak, akik az éves ellenőrzéstől a rendszerelemek diagnosztizálásáig és cseréjéig minden szükséges feladatot kifogástalanul elvégeznek. A gyakoribb légkondicionálóval kapcsolatos problémák mellett a kollégáinkra az egyéb esetenként felmerülő és járulékos szolgáltatásokat is nyugodtan rábízhatja:

 

 • Az autóklíma PSI nyomásának leolvasása a freonszint ellenőrzéséhez
 • A kimeneti hőmérséklet ellenőrzése
 • A hajtószíjak és klímacsövek ellenőrzése – beleértve a gumiklímacsöveket – az öregedés és egyéb meghibásodások feltárásához
autóklíma javítás X. kerületben

Autóklíma javítás: melyek a leggyakoribb okai a hűtőközeg szivárgásának?

Klímakompresszor tömítetlensége: amikor megnyomjuk az autóklíma bekapcsológombját és fura, zörgő zajt hallunk, valószínűleg a rendszer kompresszorának tömítetlensége áll a dolog mögött.

Gumicsövek vagy csatlakozó megrongálódása: egyes autóknál a hűtőközeg szállítását végző gumicső túlságosan meghajlik, és egy idő után repedések keletkeznek a felületén. Ennek oka általában konstrukciós vagy szerelési hiányosság. Emellett a gondok forrását okozhatja a gumicsövek csatlakozóinak nem megfelelő tömítése.

Ütközés miatt keletkező probléma: miután a klímahűtő a minél nagyobb menetszél miatt az autó lökhárítója és hűtőrácsa mögött helyezkedik el, már egy kisebb ütközésnél is károsodhat a berendezés.

Korrózió: a legtöbb esetben a klímahűtőt és az elpárologtatót egyaránt fémből, konkrétan alumíniumból állítják elő. Sajnálatos módon az említett anyag nem igazán kedveli a környezeti szennyeződéseket, emellett komoly gondot szokott okozni a hűtőfelület és a fémrögzítés kapcsolódásánál kialakuló korrózió. Utóbbi ugyanis az alkatrészeket igencsak porózussá képes tenni.

autóklíma szerviz profi műhellyel

Autóklíma javítás elkerülése: hasznos tanácsok a rendszer használatához

 • Igyekezzünk télen és nyáron egyaránt használni az autóklímát, a berendezés élettartama ugyanis így nagymértékben megnövekszik. Ha télen például csak ritkán használjuk a légkondit, szivárgás keletkezhet a csőrendszerben, az olaj nem fog keringeni és kiszáradnak a tömítések. Tartsuk észben, hogy az autóklíma élettartama meghálálja nekünk, ha a rendszert rendszeresen „átmozgatjuk.”
 • Legalább egy héten egyszer indítsuk el a képkocsi légkondiját pár percre. Nyáron folyamatosan kondenzvíztócsát tapasztalhatunk az autó alatt, ettől azonban nem kell megijedni. Esős időben is érdemes bekapcsolni a klímát – a berendezést használhatjuk ilyenkor párátlanításra.
 • Kánikulában bármennyire is csábító a gondolat maximális teljesítményre kapcsolni az autóklímát, állítsuk csupán 6-8 Celsius fokkal alacsonyabbra a kinti hőmérsékletnél. A hideg levegőt pedig semmi esetre se irányítsuk közvetlenül magunkra vagy utastársunkra.

Autóklíma javítás: gyakran ismételt kérdések

Miért nem fúj hideget az autóklímám?

Nincs is frusztrálóbb, mint amikor egy forró nyári napon autónk klímája csak gyenge meleget fúj. Egy képzett autóklíma szerelő gyorsan képes azonosítani a probléma forrását, majd szakszerűen és hatékonyan elvégzi a szükséges autóklíma javításokat.

Mi okozza a légkondi szivárgását?

Idővel (kb. 10,15 év alatt) a légkondi gumitömlői és tömítései elveszítik rugalmasságukat, valamint a csatlakozások elkorrodálódnak. Így lehetősége van a freonnak eltávozni, miközben a nedvesség behatol a rendszerbe. Ezen meghibásodás kijavításához szintén szakember segítsége szükséges.

Mennyi ideig tart feltölteni a klímát?

Az autóklíma feltöltéséhez körülbelül 0,5 – 1 óra szükséges, miután alaposan leellenőriztük a rendszer tömítetlenségét.

Érdemes-e autóklíma javítás nélkül a berendezést többször feltölteni?

Amennyiben az autóklíma megfelelően működik és nem igényel karbantartást, nincs szükség a rendszert újra feltölteni. A légkondi ugyanis hosszú évekig képes optimálisan működni, ha a benne található alkatrészek rendben vannak. Ha viszont több alkalommal is klímafeltöltésre szorult már a rendszer, akkor valószínűleg hibás is – ilyenkor gazdaságosabb a csere, mint a folyamatos újratöltés.

Miért csak meleg levegőt fúj a klíma?

A légkondiból érkező meleg levegő soha nem jó jel. Ebben az esetben is több tényező okozhatja a problémát, a legbiztosabb azonban a klímakompresszor meghibásodása. A tömítetlen klímahűtőből ugyanis nagy valószínűséggel kiszivárog a klímagáz.

Miért van rossz szag az utastérben a klíma használatakor?

Ha rossz szagú levegő érkezik a klímából, akkor a pollenszűrő nem tudja az utastérbe beáramló levegőt hatékonyan megszűrni. Egy csere után a rendszer ismét megfelelően képes ellátni feladatát, és elfelejthetjük a kellemetlen szagokat.

Milyen gyakorisággal kell a légkondicionálót ellenőrizni?

Az autóklíma javítás elkerülése érdekében legalább másfél-kétévente érdemes egy hozzáértővel leellenőriztetni a berendezés állapotát. Előfordulhatnak ugyanis olyan esetek – pl. a lecsökkent gázmennyiség miatt jobban terhelt kompresszor -, amelyek igencsak lerövidítik a rendszer élettartamát.

Megválaszolatlan kérdései lennének szolgáltatásunkkal kapcsolatban?
Keresse a Dottore autóklíma szerviz Budapest segítőkész kollégáit elérhetőségeinken keresztül!