Autódiagnosztika, hibakód olvasás

Autódiagnosztika, hibakód olvasás Budapesten

Az autódiagnosztika segítségével gyorsan és egyszerűen felmérhető a gépjármű műszaki állapota.  A műszeres méréstechnika modern megoldást kínál az autószervizelé. A Dottore Autószervizben gyorsan és hatékonyan működik a hibakód kiolvasás: keressen bennünket elérhetőségeinken!

autódiagnosztika Budapesten

Hibakód olvasás a Dottore Autószervizben: miért válasszon minket?

hibakód kiolvasás szakszerűen

Innovatív, modern technológia jellemzi műhelyünket

A javítást nem bízzuk a véletlenre, ezért professzionális és korszerű eszközökkel, illetve gépekkel szereltük fel szervizünket. 6 állásos műhelyünkben minden szükséges felszerelés adott, hogy szakképzett munkatársaink minden problémát hatékonyan kiküszöböljenek. Az autódiagnosztika során megbízható,és a legújabb minőségi szoftverrel dolgozunk, amellyel korábban már számos gépjármű hibáját beazonosítottuk. Ezt követően pedig nyugodtan ránk bízhatja meghibásodott gépjárművét, legyen szó kisebb vagy akár komolyabb javításról.

autódiagnosztika árak korrekt módon

A kötelező átvizsgálást is elvégezheti nálunk

A biztonságos vezetés érdekében ajánlott autóját garanciális időszakon túl legalább évente, de inkább 10-15 ezer kilométerenként szervizeltetni. A kötelező időszakos szervizt akár nálunk is lebonyolíthatja gyakorlott szakértők és felszerelt eszközpark várja ügyfeleinket. Emellett csapatunkra akkor is számíthat, ha egyéb meghibásodás miatt keres megbízható szakembereket: olajszerviz / olajcsere, teljeskörű motorjavítás, kézi és automata váltó javítás, ózonos tisztítás, autóklíma szerelés és töltés, futómű javítás vagy akár autóflotta kezelés.

20 éves tapasztalattal rendelkezünk

Autószervizünk 2000-ben jött létre, azóta rengeteg tapasztalatot szereztünk az autók javítása terén. Munkatársaink egytől egyig felkészült szakemberek, akik bármilyen probléma esetén készséggel segítenek az autótulajdonosoknak. Akár rutin autó diagnosztika vizsgálatról beszélünk, akár bonyolult váltó javításról, csapatunk minden feladatot rutinosan és nagy szakértelemmel végez el.

Korrekt áron dolgozunk

Tudjuk, mekkora kiadást jelent egy autó fenntartása, illetve karbantartása. Ezért minden megbízásnál törekszünk a legköltséghatékonyabb megoldásokra – de természetesen sosem a minőségi munka rovására. Nálunk nincsenek kétségek és rejtett költségek, csupán korrekt és megfizethető autó hibakód kiolvasás árak.

Autódiagnosztika árak: mennyibe kerül?

Pontos autódiagnosztika ár csak a hibakód kiolvasás és a probléma konkrét okának meghatározása után adható. Amennyiben árajánlatunk elnyerte tetszését, profi csapatunkkal hozzá is látunk a konkrét szervizeléshez.

Autódiagnosztika Budapest: hogyan zajlik a gyakorlatban?

Manapság a modern autódiagnosztika tesztek a jármű számos aspektusát megvizsgálják. A rendszeres vizsgálatokhoz használt szkennerek és diagnosztikai szoftverek percek alatt elvégzik az ellenőrzést. A szerelő a csatlakoztatott műszerek által kiírt hibakódokat, valamint egyéb információkat összegyűjti.

Az autó állapotfelmérés során nem elég azonban pusztán lefuttatni a teszteket és egy csokorba gyűjteni az adatokat. Amennyiben bármilyen típusú meghibásodást megállapítanak a tesztek, úgy a „Motor ellenőrzése” (angolul: „Check engine”) jelzőfény kigyullad a műszerfalon. Ez ad figyelmeztetést a szakembernek,illetve az autó vezetőjének hogy valami nincs rendben a motorral.

A szerelők ezt követően elvégzik az egyéb elektromos és mechanikai vizsgálatokat, majd elég adat birtokában megkezdik a hiba kijavítását.

Bár az autódiagnosztika által nyert információk segítenek felmérni az autó jelenlegi állapotát, nem szabad elfelejteni, hogy ezen tesztek nem teljesen pontosak. Sok esetben még egy képzett autószerelő sem tudja még a vizsgálatok egyből megmondani a probléma pontos okát. Az eredményeket főként a hiba helyének leszűkítésére használja, hogy a szakemberek gyorsabban azonosítsák a gondot, majd mihamarabb elkezdhessenek dolgozni a karbantartáson.

Autódiagnosztika: Gyakran Ismételt Kérdések

Mit jelent pontosan az autódiagnosztika?

Az autó hibakód olvasás során tesztek alapján meghatározzák egy gépjármű meghibásodásának okát egy-egy bonyolult rendszernél, valamint azt, hogy mi válthatta ki a motorellenőrző lámpa kigyulladását. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy olyan problémafeltáró vizsgálatok összessége, amely nem jár az autó különösebb megbontásával.

Miért fontos az autódiagnosztika?

Míg a régi típusú autóknál szemrevételezéssel és hallás alapján diagnosztizálták a jármű hibáit, addig az új gépkocsik esetében már autódiagnosztikai szoftverek és műszerek segítik a rendellenesség pontosabb meghatározását. Alkalmazásukkal olyan információkat kaphatunk, amelyekhez más módon nem juthatnánk hozzá. A mai modern műszerekkel már azelőtt azonosíthatók a rendellenességek, mielőtt azokból nagyobb baj keletkezne. Ezzel sok pénzt és időt lehet megtakarítani, hiszen nem áll fenn a veszélye a felesleges javításoknak és alkatrészcseréknek. A használatukkal szinte minden vezérlő egység diagnosztizálható az autóban: üzemanyag-ellátás, motorvezérlés, váltó, ABS rendszer és az autó teljes elektromos rendszere.

Hogyan működik az autódiagnosztikai teszt?

Az autóipar technológiai fejlődésének köszönhetően napjaink járművei rendelkeznek egy belső számítógéppel. Ez rögzíti, felügyeli és működteti a gépkocsi számos elemét. Ha valami nem működik megfelelően, úgy a szerelő egy fejlett számítógépes eszköz segítségével képes csatlakozni az autó számítógépéhez (ECM vagy PCM). Ezt követően kiolvassa a benne tárolt kódokat és letölti a benne tárolt adatokat, hogy azok segítsenek behatárolni a jármű azon területét, ahol szükség van javításokra.

Milyen rendszereket felügyel az autó belső számítógépe?

A gépkocsi beépített számítógépe elsősorban a motort, a sebességváltót, a kipufogórendszert, a fékrendszert és a hűtőrendszert ellenőrzi. Bár a járműdiagnosztikai leolvasó eszközök fontos szerepet játszanak a problémák feltárásában, mégsem tudják meghatározni a hiba pontos okát vagy a „Check engine” jelzőfény kigyulladásának miértjét. A kód azt mutatja meg, hogy az autó melyik része igényel figyelmet, esetleg melyik alkatrésszel vannak gondok – innentől pedig a szerelő szakértelmén múlik a meghibásodás diagnosztizálása és elhárítása.

Mit mutat meg egy profi autódiagnosztika teszt?

Az OBD II (fedélzeti diagnosztika) interfész használatával a teszt adatokat szolgáltathat a gyújtás időzítéséről, az üzemanyag befecskendezők teljesítményéről, a motor égésterében lévő tüzelőanyag felhalmozódás szintjéről, a fordulatszámról, . Az autó rögzíti és tárolja ezen kódokat, amelyek a gépjármű különböző területeire vonatkoznak. Az OBD II kódok P0100-tól P1899-ig terjednek, minden szám és betű egy meghatározott funkciót vagy hibás működést jelez.

Milyen gyakran szükséges az autódiagnosztika?

Sajnos sok gépkocsi csak akkor esik át műszeres vizsgálaton, amikor elviszi tulajdonosa egy már meglévő meghibásodás miatt szervizbe vagy karosszéria műhelybe. Igaz, hogy hagyományos értelemben nincs szükség rendszeresen elvinni a járművet hibakód olvasás tesztelésre, azonban erősen ajánlott. A segítségével ugyanis az autószerelők felgyorsíthatják a kocsi javítási folyamatait a gyors és hatékony méréseknek köszönhetően. Röviden fogalmazva: a műszerfalon megjelenő hibafény esetén azonnal, egyébként legalább félévente érdemes elvinni autónkat tesztelésre.

Milyen gyakran szükséges az autódiagnosztika?

Sajnos sok gépkocsi csak akkor esik át műszeres vizsgálaton, amikor elviszi tulajdonosa egy már meglévő meghibásodás miatt szervizbe vagy karosszéria műhelybe. Igaz, hogy hagyományos értelemben nincs szükség rendszeresen elvinni a járművet hibakód olvasás tesztelésre, azonban erősen ajánlott. A segítségével ugyanis az autószerelők felgyorsíthatják a kocsi javítási folyamatait a gyors és hatékony méréseknek köszönhetően. Röviden fogalmazva: a műszerfalon megjelenő hibafény esetén azonnal, egyébként legalább félévente érdemes elvinni autónkat tesztelésre.

Szükséges autó hibakód kiolvasó otthonra?

Tény, hogy a piacon elérhető „csináld magad” autós hibakódkódolvasó eszközök is, azonban ezek alapkészülékek, melyek nem mutatnak sok információt a probléma forrásáról. Az profi autószervizekben használt berendezések , amelyek működtetéséhez egy képzett technikus szükséges. Ezen felül sok gépjármű rendelkezik külön autógyártó hibakóddal, aminek megfejtéséhez mindenképp egy fejlett autó hibakód olvasó szükséges.

Mennyi ideig tart egy autódiagnosztika?

Egy járműhiba feltérképezésének időtartama autó diagnosztika segítségével több tényezőtől is függ. Ideális esetben körülbelül egy órától másfél óráig tarthat, de természetesen a bonyolultabb problémák további teszteket igényelnek. Előfordulhat például, hogy egy alkatrészt el kell távolítani ahhoz, hogy hozzáférhessünk a vizsgálat helyéhez, így a meghibásodás súlyosságától függően akár több óráig is elhúzódhat a művelet.

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!