Audi, Seat, Skoda és Volkswagen

Automat váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere Budapest

Az automata váltó olajcsere egy meglehetősen körülményes művelet, miután maga a szerkezet is igen bonyolult. Az olaj eltávolításához ennél a gépezetnél már speciálisabb eszközök kellenek és megfelelő tudás. A Dottore Autószerviz felkészült csapatára nyugodtan rábízhatja autóját: tapasztalt kollégáink professzionálisan fogják elvégezni gépjárműve automata váltójának olajcseréjét. Egyeztessen előzetes időpontot telefonon!

automata váltó olajcsere Budapest
automata váltó olajcsere ár

Automata váltó olajcsere a Dottore Autószervizben: miért válasszon minket?

Tapasztalt kollégák és modern körülmények

Csapatunk külföldön szerzett tapasztalattal is rendelkezik, ennek köszönhetően könnyedén megküzdünk a nagyobb javítási feladatokkal is. Két évtizedes rutinnal a hátunk mögött több ezer autó karbantartási és javítási munkálatait végeztük el, így nyugodtan ránk bízhatja gépjárművét.

Négy állásos műhelyünkben nincs olyan gépészeti akadály, amelyet ne tudnánk elhárítani. Miután megbízható szoftverekkel és modern diagnosztikai eszközökkel beazonosítottuk a hibát, a korszerű eszközparkunknak hála hatékony és minőségi szerelést tudunk biztosítani.

Prémium autó automata váltó olajcsere is lehetséges

Amikor egy nagy értékű kocsiról van szó, a tulajdonosa jogosan aggódik, hogy jó kezekben van-e szeretett gépjárműve. A Dottore Autószerviz a prémium autók szervizelését és automata váltójának olajcseréjét is vállalja, nem okoz gondot a BMW, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce vagy Ferrari javítása sem.

Széleskörű szolgáltatási paletta céges vagy magánautójának

Az automata váltó olajcsere csak az egyik a számos karbantartási és javítási munkák közül, amelyek szolgáltatás palettánkat színesítik. A műszaki vizsgára való felkészítéstől és műszeres autódiagnosztikától kezdve a klímatöltés-szerelésen át a kötelező időszakos szervizig valamint futóműjavításig mindenben tudunk segíteni Önnek.

Cégek, illetve magánszemélyek is bizalommal fordulhatnak hozzánk, emellett kisteherautóját is hozhatja műhelyünkbe. Ha a szükséges munkálatokhoz több idő kell, biztosítunk csereautót is, hogy senkinek ne kelljen eltérnie napi rutinjától

Miért van szükség automata váltókban olajcserére?

Sokan úgy gondolják, hogy a váltó olajtöltete az autó egész élettartamát kiszolgálja, ennek ellenére érdemes az olajat időnként lecserélni. Miután ez a közeg működteti a munkahengereket, biztosítja a hidrodinamikus nyomatékváltóban a nyomatékátvitelt, gondoskodik a kenésről és a hőelszállításról – valamint ez az olaj található a vezérlőegység szelepeiben is -, rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve. A terheléstől, a mechanikai, valamint a hő igénybevételtől az olaj öregszik, munkája során kopadék is kerül bele, így az megfelelő működés érdekében körülbelül 100 ezer km után tanácsos lecserélni az olajat.

Miért bízzuk szakemberre a munkát?

Az autó típusától függően egy automata váltó olajcseréje igazi pokollá tudja tenni az életünket. Problémák egész sora merülhet fel karbantartás során: egyes járműveknél például vannak nehezen hozzáférhető részek, másoknál többféle automatát is beszereltek és ki kell választani a megfelelőt, és még sorolhatnánk. Elegendő tapasztalat nélkül elég nagy fába vághatjuk a fejszénket, érdemes ezért megbízható autószerelőhöz vinnie autóját.

Az olajcserére úgy érdemes gondolni, mint karbantartásra és nem javításra. Ha sokáig várunk automata váltónk olajcseréjével, az a nagymértékű elhasználódás miatt keletkezett hibákon már nem fog segíteni. Ráadásul a túl késői olajcsere nem képes eltávolítani az idő közben kialakult lerakódásokat sem, pláne, ha azok útjukra indulnak a szerkezetben. Ilyenkor szét kell szedni és ki kell pucolni a váltót, ami több időbe és nagyobb összegbe is kerül, így nem érdemes halogatni automatánk olajcseréjét.

Felkeltették érdeklődését szolgáltatásaink, vagy bővebb információra lenne szüksége? Kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire: lépjen velük kapcsolatba!