Kötelező szerviz, időszakos szerviz

Kötelező időszakos szerviz Budapesten

A kötelező szerviz nemcsak a gépjármű megfelelő állapotának ellenőrzése miatt lényeges. Azért is fontos gondot fordítani rendszeres időközönként az autó átnézésére, mert így az utasok biztonsága is garantált vezetés közben. A szakértők szerint a garanciális időszakon túl minden 10-15 ezer kilométerenként, de legalább évente érdemes megvizsgáltatni a gépkocsikat. Modern eszközparkunk mellett szakértő kezek gondoskodnak az Ön gépjárművének szervizeléséről. Kedvező kötelező szerviz árak Budapesten a Dottore műhelyében: kérjen időpontot telefonon keresztül!

kötelező időszakos szerviz mennyi idő
kötelező autó szerviz

Kötelező szerviz szolgáltatásaink

  • Olajcsere, szűrők cseréje
  • Automata váltók szervizelése
  • Motor állapotának ellenőrzése
  • Az autó futóművének ellenőrzése
  • Karosszéria állapotának felmérése
  • Fékrendszer ellenőrzése
  • Sebességváltó olaj ellenőrzése
  • Műszeres motordiagnosztika

Kötelező szerviz:
Miért válaszd a Dottore Autószerviz szolgáltatásait?

Márkafüggetlen autószerviz várakozás nélküle

Szolgáltatásunk teljes mértékben azonos értékű a márkaszervizben előírt átvizsgálással és javítással. Márkafüggetlen szervizként ismerjük az egyes autómárkákat és azok típushibáit is, így bármilyen járművel bátran hozzánk fordulhat. Amennyiben elhúzódna a kötelező szerviz, szükség esetén cserejárművet is biztosítunk ügyfeleinknek. Szervizünkben emellett nincs felesleges várakozás – csak töltse ki weboldalunkon található űrlapunkat, vagy telefonon is kérhet előzetesen időpontot!

Kötelező szerviz prémiumautók, céges autók, kisteherautók számára is

Szervizünk ajtói nemcsak magántulajdonban lévő személyautók számára állnak nyitva. Amennyiben drága autójának eljött a kötelező szerviz ideje, forduljon hozzánk bizalommal! Tudjuk, hogy a nagy értékű gépjárművek, mint pl. Porsche, Bentley, Lamborghini, Rolly Royce, BMW vagy Audi karbantartását gazdája sosem bízná bárkire. A Dottore Autóműhelyben prémium autók szervizelését is vállaljuk, az általunk végzett munka kifogástalan végeredményére számtalan elégedett ügyfelünk szolgál referenciaként.

Szervizünk ajtajai nemcsak magántulajdonban lévő személyautók részére állnak nyitva: elérhetők vagyunk céges autók vagy kisebb teherautók javítási-karbantartási feladatainak elvégzéséhez is. Ha elérkezett az ideje munkahelyén használt járműve és/vagy kisteherautója számára a kötelező szerviz ideje, csapatunk hozzáértő partnerként lehet segítségére.

Kötelező szerviz modern műhelyben

A nagyfokú szakmai tapasztalat és a tekintélyes szaktudás mit sem ér, ha nem állnak rendelkezésre a professzionális munkavégzéshez szükséges eszközök. A Dottore Autószervizben minden technikai háttér adott az eredményes és dinamikus kötelező szervizeléshez: 5 állásos műhelyünkben korszerű gépekkel és szoftverekkel diagnosztizálunk, valamint minőségi szerszámokkal dolgozunk.

Tekintélyes tapasztalat, magas szintű szaktudás

A kötelező szerviz nem csupán amiatt fontos, hogy elkerüljük az elmulasztásából fakadó büntetéseket, hanem elengedhetetlen a jármű biztonságos működése szempontjából is. Budapesti műhelyünk 2000 óta áll rendelkezésre az autótulajdonosok számára – több, mint két évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően nem marad előttünk rejtve semmilyen meghibásodás kötelező szerviz alkalmával. Munkatársaink nemzetközi tapasztalattal is rendelkező képzett autószerelők, akik precízen és pontosan elvégeznek minden rájuk bízott feladatot.

Bármilyen autószervizelési feladatot ránk bízhat

Amennyiben a kötelező szerviz lebonyolításán kívül egyéb szolgáltatásunkat is igénybe venné, készséggel állunk rendelkezésére. Legyen szó autóklíma töltésről, futómű beállításról, teljeskörű motorfelújításról, ózonos tisztításról, gumi- vagy fékbetét cseréről, minden feladatot hatékonyan és korrekt áron kivitelezünk. Emellett megfelelő tapasztalattal rendelkezünk autóflotta kezelés terén is, hogy Ön zavartalanul folytathassa céljai elérését.

Kötelező szerviz: milyen időközönként szükséges elvégezni?

Egyik autótulajdonos sem szokott repesni az örömtől, amikor járművét autóműhelybe kell vinnie, még ha az összes terhet leveszik is a válláról. Ez nem is csoda, miután ez idő alatt nélkülöznie kell gépkocsiját, miközben előre retteg a várható szervizköltségektől. Ettől függetlenül mindenkinek figyelmet kell fordítani az előírt kötelező szerviz idejének betartására.

Aranyszabály, hogy járművünket legalább évente egyszer vessük alá egy alapos szakértői vizsgálatnak. Ellenkező esetben lehet, hogy még a kelleténél is több időre kell majd nélkülözni az autót. És akkor még nem is beszéltünk a veszélyekről, amelyek az utasok és a többi autós testi épségét fenyegeti egy szervizeletlen gépkocsi. Emellett mindig kövessük figyelemmel az autó meghibásodására utaló jeleket – bármilyen rendellenességet észlelünk, ne habozzunk szervizbe vinni járművünket.

Ehhez még hozzájön a gyártó által előírt kötelező szerviz, ami viszont nem kívánság kérdése. Amennyiben nem tartjuk be a kötelező időpontokat, az garanciavesztést von maga után. Szót kell még ejteni az évszakokhoz fűződő szervizelésekről is: a fagyok beállta előtt feltétlen szükséges teljesíteni az autót, hogy biztonsággal közlekedhessünk a csúszós és latyakos utakon. Természetesen ez fordítva is igaz, vagyis a nyári időszakban is mindenképp a meleg időjárási körülményekhez kell hangolni gépjárművünket.

Figyeljünk autónk állapotára!

Bár az említett időszakokban okvetlenül szükséges a jármű szervizelése és felkészítése a mindennapos használatra, nem lehet eléggé hangsúlyozni a tulajdonosok saját felelősségét. A saját kezűleg történő vizsgálat ugyanis legalább annyira fontos, mint a törvény vagy időjárás szabta karbantartási feladatok. Figyeljünk oda az árulkodó jelekre és rendszeresen ellenőrizzük autónk valamint az abroncsok megfelelő állapotát! Így jelentősen lecsökkenthetők mind a használt, mind az új autó kötelező szerviz árak – csakúgy, mint a balesetek kockázata.

kötelező szerviz menete

Hogyan zajlik a Dottore Autószervizben
a kötelező időszakos szerviz?

Olajcsere

Az autó motorjának működése közben a súrlódást és a kopást a rendszerben keringő olaj csökkenti, másodlagos szerepköre pedig a motor hűtése. A jármű használata során a folyadékba idővel belekerülnek különböző égéstermékek és fémszemcsék – ezt nevezzük fáradt olajnak. Ahhoz, hogy megakadályozzuk az alkatrészek idő előtti elhasználódását és megőrizzük hosszú élettartamukat, feltétlen szükséges a rendszeres olajcsere.

Olajszűrő csere 

Mint minden szűrőberendezés, így az olajszűrő is bizonyos idő után eltömődik, elöregedik, aminek következtében nem képes hatékonyan ellátni feladatát. Az olajba került szennyeződések eltávolításáért felelős alkatrészt ezért a kötelező szerviz alkalmával le kell cserélni, amennyiben elhasználódott. Így biztosítható, hogy az olaj az autó teljes üzemideje alatt megőrizze megfelelő minőségét.

időszakos szerviz olajcsere

Légszűrő csere

A légszűrő szintén egy roppant fontos gépelem, amely minden kötelező szerviz során alapos vizsgálatot igényel. Ez felelős ugyanis az égési folyamatok fenntartásáért – mind az olajnak, mind a benzin levegőre van szüksége az égéshez, amit a légszűrőn keresztül szív be a rendszer. A folyamat során emellett érkeznek egyéb anyagok és szennyeződések is (por, rovarok stb.), így a légszűrő idővel eltömődik, amikor is cserélni kell.

Pollenszőrű cseréje

A pollenszűrő megakadályozza, hogy a rendszerben elszaporodjon a pollen, és kezdetét vehesse a gombatenyészet. Egyes pollenek koncentrációja már a tavaszi időszakban problémát okozhat, ami negatív hatással lehet az autó légkondicionálójára is. A klímarendszerben elszaporodhatnak a mikroorganizmusok, amelyek felelősek az idővel az utastérben megjelenő kellemetlen szagokért. Ilyenkor mindenképp szükséges a légkondi tisztítása és fertőtlenítése, valamint a pollenszűrő cseréje.

Mozgó alkatrészek ellenőrzése 

A kötelező szerviz során a fentiek mellett ajánlott elvégezni a jármű mozgó alkatrészeinek ellenőrzését is, szükség esetén pedig kicserélni azokat. Ide tartozik például a motor vezérműszíja és lánca, vagy az ékszíj. Természetesen ezek csak a leggyakoribb példák néhány példa azon alkatrészekre, amelyeket gyakran cserélni kell – emellett még tucatnyi egyéb tartozékot is szükséges ellenőrizni. Hogy az egyes elemek mennyi idő múlva használódnak el, függ a vezetési szokásoktól, a gépkocsi típusától és a használatának gyakoriságától is.

Önnek is fontos, hogy rugalmas időpontban és igazi szakértők végezzék az éves kötelező szervizelést? Vegye fel velünk a kapcsolatot!