Vezérlés csere

Vezérlés csere szervizünkben

A vezérlés csere az egyik legfontosabb karbantartási feladat. A vezérműszíj összhangban tartja a fő- és a vezérműtengelyt – ha ez nem lenne, a szelepek és a dugattyúk összeverődnének, és a motor nagymértékben károsodna. Komoly anyagi kár keletkezhet, amennyiben halogatjuk a gyártó által előírt vezérlés cserét. A művelet tapasztalatot, megfelelő célszerszámokat és speciális tudást igényel. A Dottore Autószervizben minden szükséges feltétel és szakismeret adott a vezérlés csere gördülékeny és hatékony kivitelezésére: vegye fel velünk a kapcsolatot!

lánc vezérlés csere

Vezérlés csere a Dottore Autószervizben:
miért jár jól, ha minket választ?

Minőségi vezérlés csere szolgáltatás

Munkatársaink képzett szakemberek, akik több ezer autót sikeresen megjavítottak már pályafutásuk során. Nem okoz gondot számukra egyik gépjármű vezérlés cseréje sem, így Ön is nyugodtan rájuk bízhatja autóját. Tapasztalt kollégáink megrendelik, majd szakszerűen kicserélik a szükséges alkatrészeket a vezérlésben. Korszerű 4 állásos műhelyünkben modern berendezések és szerszámok segítik a munkát.

Vezérlés cseréje ár

Szervizünkben a korrekt árazás hívei vagyunk. Műhelyünkben egy vezérlés csere ár az autó típusától és a befektetett munkaórától függően változik. Amennyiben elhozza gépjárművét szervizünkbe, egy előzetes állapotfelmérést követően pontosabb összeget tudunk mondani. A vezérlés cserét azonban sose halogassuk, mivel egy esetleges meghibásodásból sokkal nagyobb anyagi kárunk keletkezhet.

Számos egyéb javítási-karbantartási munkát is ránk bízhat

Ha Ön egyéb problémát is felfedezett gépjárművén, akkor is bizalommal fordulhat hozzánk. Műhelyünkben széles javítási-karbantartási palettával várjuk ügyfeleinket: mechanikus- és automata váltó javítás, futómű javítás, műszeres autódiagnosztika, autóklíma karbantartás, olajcsere és számos egyéb szolgáltatás. Abban az esetben is számíthat ránk, ha prémium gépjárműve – Audi, BMW, Lamborghini, Bentley, Porsche stb. -, esetleg kisteherautója szorulna szervizre.

vezérlés csere időpontfoglalás

Vezérlés csere: mikor válik szükségessé?

Szíjas motorvezérlésnél: miután minden gyártó saját csereperiódust ír elő gépjárműveihez, ezért konkrét választ nem lehet adni a kérdésre. Ilyenkor minden esetben meg kell nézni az adott autóhoz tartozó gépkönyvet. Általánosságban elmondható, hogy 80-100 ezer kilométerenként legfeljebb 5 évente ajánlott a vezérműszíj csere. Vagyis hiába nem mentünk 100 km-t egy kocsival, ha az már több, mint 15 éves.

Láncos motorvezérlésnél: a láncos vezérlés jóval tovább bírja, mint a szíjas kivitel. Ez azt jelenti, hogy a csereperiódusa sokkal magasabb társáénál – körülbelül 120 ezer kilométer után írja elő a gyártó a cserét. A cserére szoruló vezérműlánc alapjáraton és terhelés alatt egyaránt egy jellegzetes csörgő hangot ad ki, amelyet egy szakavatott fül egyértelműen felismer.

A vezérlés elemei

A motor méretéből és karakterisztikájából adódóan többféle elemből épülhet fel:

  • A kötelező alkatrészek – vezérmű szíj, vezérmű szíj feszítő, vezérműtengely fogaskerék/kerekek, főtengely fogaskerék
  • Nem minden vezérlésben megtalálható elemek – vízpumpa, kiegyensúlyozó tengely fogaskerék, olajpumpa, vezetőgörgő, adagolókerék

Egy vezérlés csere alkalmával a második csoportba tartozó elemek nem mindegyikék szükséges cserélni. Egy főtengely fogaskereket mondjuk szinte mindig le kell cserélni, míg egy adagoló fogaskereket csak néha.

Megválaszolatlan kérdései lennének? Keresse szakértő kollégáinkat elérhetőségeinken keresztül