Váltó javítás

Váltó javítás Budapest

Hagyományos és Volkswagen csoport automata DSG (Audi, Volkswagen, Skoda, Seat) váltó javítás magas színvonalon, jó minőségben a Dottore Autószerviz szakértő csapatától: egyeztessen időpontot!

váltó javítás Budapest X. kerület

Váltó javítás a Dottore Autószervizben: miben vagyunk előnyösek?

Manuális sebességváltó javítása

A Dottore Autószerviz 2000-ben nyitotta meg a kapuit az autósok előtt – ez idő alatt rengeteg manuális sebességváltóval volt dolgunk, amelyeket újra fel kellett éleszteni. Legyen szó bármilyen márkájú gépjármű kéziváltójáról, csapatunk gyorsan, hatékonyan és precízen elvégzi a javítási / karbantartási / felújítási munkákat. Szervizelés során igyekszünk költséghatékonyan dolgozni, vagyis ha technikailag lehetséges, igyekszünk alkatrész csere nélkül megoldani a problémát.

Automata váltó javítás

Munkánk során volt szerencsénk megismerni a gyakori meghibásodások mellett az automata sebességváltókkal kapcsolatos legapróbb és legegyedibb problémákat is. Egy előzetes állapotfelmérést követően gyorsan beazonosítjuk a hiba pontos okát, majd kidolgozzuk a megfelelő javítási technikákat. Fejlett, 5 állásos műhelyünkben adottak az optimális szakmai körülmények és a kellő elméleti tudás az alapos, körültekintő váltójavításhoz.

Tekintélyes tapasztalat váltó felújítás terén

Nemzetközi tapasztalattal is rendelkező kollégáink két évtizede foglalkoznak váltó felújítás mellett váltó javítással. Nincs olyan váltó, amelyet ne tudnának megjavítani, legyen szó bármelyik típusról. Hatalmas rutinunknak köszönhetően ismerjük az egyes váltótípusok hibáit és azok problémáit is. Munkatársaink folyamatosan képzik magukat, miután elkötelezettek a szakmájuk iránt.

Váltó javítás Budapesten modern körülmények között

5 állásos műhelyünkben korszerű eszközpark áll rendelkezésre a minőségi munkavégzésre. Modern diagnosztikai eszközöket és fejlett szoftvereket használunk. Segítségükkel rövid idő alatt és precízen be tudjuk azonosítani a hiba okát, így hatékony szolgáltatást tudunk Önnek nyújtani. Minden berendezés adott, hogy a hagyományos automatáktól kezdve az új típusú fokozatmentes váltókig az összes egységet professzionálisan szervizelhessük.

Teljes körű szolgáltatási paletta

Amennyiben járművének a váltó szerviz mellett egyéb karbantartási-javítási munkára is szüksége van, a Dottore csapata gond nélkül megoldja. Egyebek mellett ránk bízhatja a kötelező időszakos szervizt, hagyományos és automata váltó olajcserét, teljes körű motorjavítást, klímaszervizt és a futómű javítást is. Ha a váltó felújítás vagy bármelyik egyéb szervizelés hosszabb időt venne igénybe, biztosítunk az Ön számára csereautót.

sebességváltó felújítás Triptonic

Milyen jelek utalnak a váltó meghibásodására?

Amikor valamilyen szokatlan hibajelenséget tapasztalunk váltás közben, ne reméljük, hogy talán majd rendbe jön. Ilyenkor tanácsos szakemberhez fordulni, mert ha tovább gyötörjük a váltót, az utóbb csak jobban megrongálódik. Nem beszélve arról, hogy a váltó javítás ára is sokkal többe fog majd kerülni.

A váltó meghibásodására utal, ha:

  • nehéz benyomni a kuplungpedált, vagy teljesen fel kell engedni az autó indulásához
  • az autó sebességbe rakva nehezen, vagy egyáltalán nem indul el
  • hiába nyomjuk a gázpedált, nem jól gyorsul a jármű
  • a fordulatszámot csak magasan tartva képes megfelelő sebességre az autó
  • zörgő hangot hallunk, amikor lenyomjuk a kuplungpedált
  • az autó nehezen veszi a sebességet, váltáskor recsegő, zörgő hangot ad ki
  • menet közben égett szagot érzünk, de nem a gumiabroncs miatt

Milyen sebességváltók találhatók az autókban napjainkban?

Mechanikus, vagy kézi váltó javítás

Manuális váltás során a gépjármű vezetője maga változtat fokozatot kézi erővel a sebességváltó kar és a kuplungpedál segítségével. Az egyik legfontosabb gépelem a rendszerben a tengelykapcsoló, ami a motor és a kerekek közötti mechanikus kapcsolatot megvalósítja. Amikor megnyomjuk a kuplungpedált, megszüntetjük ezt a kapcsolatot és képesek leszünk ezáltal fokozatot váltani.

A DSG/DCT váltókban két kuplung is van, tud váltani automatikusan, ráadásul a sofőr is képes fokozatot váltani kézi erővel. Más szóval a kettős tengelykapcsolású sebességváltók a mechanikus erőátvitelt sikeresen tudják automatizálni. Utóbbinál nagy segítségünkre van az autó elektronikája.

Ha a bemutatott működési folyamatokban valami meghibásodik, akkor érdemes autószervizhez fordulni és megjavíttatni az automata vagy manuális sebváltót.

Automata sebességváltó felújítás

Az önműködő váltók nagy előnye, hogy nem kell sebességfokozatot váltani a sofőrnek vezetés közben. A mai automata váltó a régi, hidraulikus vezérlésű automatával ellentétben már elektronikus szabályzású. Ezen felül legtöbbjük adaptív-tanuló váltó, amely figyelembe veszi a sofőr vezetési stílusát és az autó stabilitását is.

A Triptonic váltó az automata váltó továbbfejlesztett változata. A hidraulikus szabályzás az elektronika segítségével történik. Ezen típusú váltók extra funkciója az, hogy a sofőr igény szerint manuálisan is kezelheti az automata egységet. A Triptonic váltó javítás komolyabb szakértelmet kíván.

További kérdései lennének szolgáltatásainkat illetően? Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal elérhetőségeinken keresztül!